Hoppa till sidans innehåll

Båtar och anläggning


Klubbhuset

Varbergs segelsällskaps klubbhus är renoverad för att öka tillgängligheten. Trappor har försvunnit, dörrar breddats och klubbhuset är väl anpassat för de allra flesta med eller utan funktionsvariation. Klubbhuset ligger perfekt belägrat längst ute på udden, första vik. Till klubbhuset finns ett stort inglasat uterum och en fantastisk takterrass. Huset har sittplatser och porslin för mellan 50-75 personer. Det finns även bastu, tv-rum och omklädningsrum.

Brygga

Bryggan är lätt att ta sig till från klubbhuset och parkeringen. Den har samma höjd som båtarna och självklart utrustad med lift.

Båtar

Alla våra båtar är ovältbara och väl beprövade!

"C55"

Klubben har tre C55´or som är en liten körlbåt. Både lätt och rolig att segla.

"Hansa enkel"

Denna båt seglas av en person som sitter i en sits med huvudet vänt framåt. Båten kan styras med en hand, två händer, eller med hjälp av en elektrisk joystick som kan placeras i princip var som helst i båten.

"Hansa dubbel"

Seglas av en eller två personer. Dubbelhansan har samma skrov som enkelhansan men en annan sits som gör att man kan segla tillsammans med en kompis, assistent eller instruktör. Båten kan manövreras med en eller två händer och båda seglarna kan hjälpas åt med alla moment.

"2.4"

Även kallad "Mini 12:a" är en racerbåt! Båten har smäckert skrov, stora segel och gott om trimmöjligheter vilket innebär att seglaren har stora möjligheter att utvecklas! Den kan styras antingen med händer eller fötter och samtliga tampar styrs händerna.

"Sigrid"

Vår ribbåt Sigrid Nordenborg har mjuka låga kanter som gör det möjligt för oss att gå kloss an mot jollarna och hjälpa till om det skulle behövas ute till havs.

Uppdaterad: 14 OKT 2009 13:21

 svenskasjo_250x450_anders_ssf


 Sparbanksstiftelsen


  Varbergs Sparbank


Varberg Energi


 


 Varberg För Liv


  XL Byggcenter Varberg


 kvarnbacken

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 0708200046
E-post: varbergssegelsallska...

Se all info