Hoppa till sidans innehåll

Att jobba i seglarskolan


SÅ HÄR KAN EN ARBETSDAG SE UT!

Att jobba som medhjälpare eller instruktör i seglarskolan är ett sommarjobb som lockar många. Man får vara ute på havet och träffa roliga barn och ungdomar. Arbetsdagen börjar kl 8.30 och tar slut 16.30 under dessa 7 timmar hinner man skratta många gånger och ett plus är att man får färg (oftast röd) av solen, om detta gula klot vill visa sig förståss.

Klockan är 8.40 en måndagsmorgon och alla medhjälpare och instruktörer som ska jobba under veckan är samlade. Arbetsdagen ska börja kl. 8.30 men vi är ju ungdomar och då är det självklart att det finns eftersläntrare. Som sagt, 8.40 och alla är samlade, det gås igenom hur många elever som kommer att gå i seglarskolan under veckan m.m. Medhjälparnas första uppdrag blir att gå ner och fixa motorbåtarna

Till skillnad från oss som jobbar börjar eleverna släntra in pigga och nervösa 15-10 minuter tidigt. Dom blir tillsagda att sätta sig ner och vänta. När klockan slår 9 har förhoppningsvis alla kommit och veckan invigs med ett gammalt och hederligt upprop som följs av presentation och medhjälpare och instruktörer. Efter det blir det en snabb rundtur genom och utanför det fina och nybyggda klubbhus.

Hela tiden har eleverna nervöst och försiktigt kollat runt på varandra, man känner oftast en eller två men inte alla och det är spännande. Vi ser att dom är nyfikna på varandra så vi leker en namnlek. Therese torsk, Emma ekorre, Kalle katt, Olle oxe, Sara snigel ………

Om man ska lära sig att segla måste man först och främst lära sig att “klä på båten” eller som det heter, att rigga den. Detta är en sak som kan vara krånglig att lära sig men det är som att cykla, när man väl har lärt sig det så kan man det. Vi lär våra elever detta på jollebryggan men flytväst på!

Ca 10.00 går vi in i klubbhuset där en instruktör ska hålla en genomgång om dagens segelpass, som görs med få båtar med elev + hjälpinstruktör i båten.

Med vinden in från sidan seglas det fram och tillbaka mellan två bojar utanför palissaden. När klockan börjar närma sig halv 12 seglar vi in igen och har en kort genomgång av seglingen.

Klockan är nu 12 och förmiddagspasset är nu slut, eleverna går hem, eller kanske till stranden. Hjälpisarna och instruktörerna äter lunch som vanligtvis består av pasta, pasta och mera pasta. Lunchen bjuder också förhoppningsvis på stoj och skratt.

45 minuter senare börjar det komma nya elever och föregående passet upprepas.

Efter städning är arbetsdagen slut och vi får gå hem och vila oss inför en ny dag imorgon.

ATT SÖKA JOBB I SEGLARSKOLAN:
Maila din ansökan This is a mailto link

Uppdaterad: 12 APR 2013 09:29 Skribent: Therese Meldhav

 svenskasjo_250x450_anders_ssf


 Sparbanksstiftelsen


  Varbergs Sparbank


Varberg Energi


 


 Varberg För Liv


  XL Byggcenter Varberg


 kvarnbacken

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 0708200046
E-post: varbergssegelsallska...

Se all info