Hoppa till sidans innehåll

Hallandsseglingen 2022

05 JUN 2022 09:46
Årets upplaga av hallandsseglingen avgjord.
  • Uppdaterad: 05 JUN 2022 09:46

Precis som 2021 så avgjordes hallandsseglingen som i år även är deltävling av liros cup i lätta vindar, och precis som 2021 så var det en båt som stack ut och kunde dra nytta av de växlande förhållandena.

Lars-Bertil Gustavsson med besättning som i år seglar sin nya båt Aspect 40 satt nog inne i hamnen och åt frukost när första båt startade men p.g.a. vind, ström och vågoförhållanden som var minst sagt svåra på förmiddagen så hade de nästan kontakt med klungan redan efter första banbenet av tävlingen efter att de andra legat och drivit en bra stund utanför skrivareklippan.

Efter första rundning som var Varbergs angöring så stabiliserade sig vinden och Lars-Bertil ångade förbi en efter en av de mindre båtarna och vann tillslut övertygande med drygt 10min marginal till 2an Stefan Nordström som  tillsammans med sin besättning gjorde ett fint jobb i sin First Class 8.

Fighten om 3e plats blev en sekundstrid mellan två läjesbåtar och vanns tillslut av Lennart Roxvalls gäng i sin Hansson31 precis före Kenne Andersson&Mats Carlberg som efter några decennier i andra båtar hittat tillbaka till en H-båt.

Totalt deltog 9 båtar vilket vi får se som en besvikelse men som vanligt var vi som var med och lekte glada och lyckliga edteråt. Dagen avslutades med aftersail och grillning på klöven.

Fullständig resultatlista:

  1. Aspect 40, Lars-Bertil Gustavsson
  2. First Calss 8, Stefan Nordström
  3. Hansson31, Lennart Roxvall
  4. H-Båt, Kenne Andersson
  5. X-342, Olof Bengtsson 
  6. Rhapsody, Sven-Erik Walin
  7. Bavaria 31, Jerker Karlsson
  8. Scampi, Jonas Skillborg
  9. DNF: Albin Nova, Lars Hammarström
Skribent: Olof Bengtsson
E-post: Adressen Gömd

 svenskasjo_250x450_anders_ssf


 Sparbanksstiftelsen


  Varbergs Sparbank


Varberg Energi


 


 Varberg För Liv


  XL Byggcenter Varberg


 kvarnbacken

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 0708200046
E-post: varbergssegelsallska...

Se all info