Hoppa till sidans innehåll

K2 och hallandsseglingen 2020

23 AUG 2020 19:49
Årets upplaga av K2 och Hallandsseglingen avgjordes i helgen i vattnen utanför Varberg och Läjet. De friska, tidvis hårda vindarna blev en rejäl utmaning för både utrustning och seglare.
  • Skapad: 23 AUG 2020 19:49

Lördag

På lördag morgon hade årets startfält radat upp sig i Läjets småbåtshamn. Flera hade redan på transporten till Läjet fått känna på kattegatts krafter och även denna dag sa prognosen på medelvind runt 10m/s. Det 9 båtar starka startfältet desimerades redan före start till 6. Nästa båt föll bort på den tålamodsprövande kryseen från läjet mot Lilla Middelgrund när "Juni" fick problem med ett stag och tvingades bryta för att inte riskera riggen. MaVie råkade ut för det värsta haveriet utanför Glommen när Storbommen gick i två delar men de redde ut situationen sjömansmässigt och föllföljde tävlingen med endast Genua. Marcus H-båt var tufft pressad av Kennes Elan när det närmade sig mål och valde att som enda båt hissa spinnacker. Efter Några fantastiska surfar på 15+ knop så sa det dock brak och fallavlastarna till både spinnackern och storseglet slets loss från sin ursprungliga position. Även den situationen löstes snabbt och de lyckades både få ordning på seglen och precis hålla undan för Kennes Elan över mållinjen.

Vinnaren av K2 blev med 15s marginal Lars-Bertil Gustafsson med Gast Per Lindell före VSS Sven-Erik Wallin med Gast Hans Bengtsson. 3a blev Marcus Larsson & Olof Bengtsson. Se fullständigt resultat på k2s hemsida 

http://www.k2varberg.t-lage.se/resultat-2020/

På kvällen valde flera av besättningarna med bihang att äta och umgås på klöven. Det blev en trevlig kväll.

Söndag

Med K2 avklarad var det dags att göra upp om hallandsseglingen. Dagens prognos var i princip identisk med dagen innan och då gårdagen hade tärt mer än önskvärt på flera av båtarnas utrustning så var det till slut bara 3 båtar till start. Föga förvånande var det gårdagens 1:a och 2:a som hade utrustningen mest i ordning och det blev ytterligare en fajt om pokalen mellan Lars-Bertil och Sven-Erik. Efter närmast felfri segling så var det tillslut Sven-Erik, även idag tillsammans med Hans Bengtsson som var förs över mållinjen med drygt 2min marginal. Jerker Karlsson med gast Ola Andersson körde över målinjen strax därefter på en hedrande 3:e plats.

Tack alla seglare för en härlig helg! På onsdag fortsätter onsdagsseglingarna som vanligt.

Vinnarna av Hallandsseglingen S-E Wallin & Hans Bengtsson brevid vinnarna av K2 L-B Gustafsson & Pelle Lindell

Skribent: Olof Bengtsson
E-post: Adressen Gömd

 svenskasjo_250x450_anders_ssf


 Sparbanksstiftelsen


  Varbergs Sparbank


Varberg Energi


 


 Varberg För Liv


  XL Byggcenter Varberg


 kvarnbacken

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 0708200046
E-post: varbergssegelsallska...

Se all info