Hoppa till sidans innehåll

Att jobba i seglarskolan


SÅ HÄR KAN EN ARBETSDAG SE UT!

Att jobba som medhjälpare eller instruktör i seglarskolan är ett sommarjobb som lockar många. Man får vara ute på havet och träffa roliga barn och ungdomar. Arbetsdagen börjar kl 8.30 och tar slut 16.30 under dessa 7 timmar hinner man skratta många gånger och ett plus är att man får färg (oftast röd) av solen, om detta gula klot vill visa sig förståss.

Klockan är 8.40 en måndagsmorgon och alla medhjälpare och instruktörer som ska jobba under veckan är samlade. Arbetsdagen ska börja kl. 8.30 men vi är ju ungdomar och då är det självklart att det finns eftersläntrare. Som sagt, 8.40 och alla är samlade, det gås igenom hur många elever som kommer att gå i seglarskolan under veckan m.m. Medhjälparnas första uppdrag blir att gå ner och fixa motorbåtarna

Till skillnad från oss som jobbar börjar eleverna släntra in pigga och nervösa 15-10 minuter tidigt. Dom blir tillsagda att sätta sig ner och vänta. När klockan slår 9 har förhoppningsvis alla kommit och veckan invigs med ett gammalt och hederligt upprop som följs av presentation och medhjälpare och instruktörer. Efter det blir det en snabb rundtur genom och utanför det fina och nybyggda klubbhus.

Hela tiden har eleverna nervöst och försiktigt kollat runt på varandra, man känner oftast en eller två men inte alla och det är spännande. Vi ser att dom är nyfikna på varandra så vi leker en namnlek. Therese torsk, Emma ekorre, Kalle katt, Olle oxe, Sara snigel ………

Om man ska lära sig att segla måste man först och främst lära sig att “klä på båten” eller som det heter, att rigga den. Detta är en sak som kan vara krånglig att lära sig men det är som att cykla, när man väl har lärt sig det så kan man det. Vi lär våra elever detta på jollebryggan men flytväst på!

Ca 10.00 går vi in i klubbhuset där en instruktör ska hålla en genomgång om dagens segelpass, som görs med få båtar med elev + hjälpinstruktör i båten.

Med vinden in från sidan seglas det fram och tillbaka mellan två bojar utanför palissaden. När klockan börjar närma sig halv 12 seglar vi in igen och har en kort genomgång av seglingen.

Klockan är nu 12 och förmiddagspasset är nu slut, eleverna går hem, eller kanske till stranden. Hjälpisarna och instruktörerna äter lunch som vanligtvis består av pasta, pasta och mera pasta. Lunchen bjuder också förhoppningsvis på stoj och skratt.

45 minuter senare börjar det komma nya elever och föregående passet upprepas.

Efter städning är arbetsdagen slut och vi får gå hem och vila oss inför en ny dag imorgon.

ATT SÖKA JOBB I SEGLARSKOLAN:
Vi annonserar i klubbtidningen Skrivarn varje vår och ansökningen ska vara inne på kansliet senast den 15 mars.

Välkommen att höra av dig till kansliet - 148 10

Uppdaterad: 12 APR 2013 09:29 Skribent: Therese Meldhav

 

VSS sponsorer:


svenskasjo_250x450_anders_ssf

 

 

Sparbanksstiftelsen

 

  

kvarnbacken

 

 

 

Hattaviken_plywood

 

Crescent logga

  

Getteröns Riggarverkstad

 

Anl Ny logo (2)

 

Bruses handelsträdgård

 

Varbergs Energi

 

eliasson logo

 

gästis_logo

 

Liros logo

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 034014810
E-post: This is a mailto link

Se all info