Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Tre svenska klubbar är med nu till helgen när Europas bästa segelklubbar tävlar i Sailing Champions League finalen på Sardinien. Målet är att vinna den åtråvärda silvertrofén och att erövra titeln Europas bästa segelklubb. Allt går att följa live!
 
I helgen avgörs vem som blir svensk ungdomsmästare i matchracing. Tävlingen genomförs hos Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb. Till sin hjälp har alla lagen mästerskapscoachen Marie Björling Duell, en mycket erfaren matchracingrorsman.
 

Coach Marie

(2016-09-22 06:20)
Vi har glädjen att meddela att Marie Björling Duell kommer att vara mästerskapscoach under Ungdoms SM även i år.
 
Om du missade att läsa svensk seglings sidor i tidningen Båtliv får du här en ny chans. Läs om sommarens Jr Cup, Junior SM, om optimistjolleklassens utveckling för att få fler som seglar, om OS i Rio mm.
 

Vinnarseglats

(2016-09-20 14:51)
När årets roligaste tävling för klubbens juniorlag, Jr Cup, gick av stapeln i juli på Marstrand var hela 42 lag ifrån stora delar av landet på plats. Alla hade chansen att stå högst upp på pallen in i det sista och samtliga seglade på finaldagen.
 
En VM-medalj, en särskild insats som ideell ledare, en arrangör som har skördat extra mycket beröm? Oavsett motivering – nu kan du fram till den 30 september ge förslag till årets utmärkelser i svensk segling.
 
Europas 24 bästa seglingsklubbar möts i finalen av Sailing Champions League i Porto Cervo på Sardinien i Italien den 22 till 25 september och tre svenska klubbar har nu kvalificerat sig.
 
SM för 2.4mR avgjordes i helgen och vinnare blev oslagbara Stellan Berlin, KSSS. Platssiffra 10 på 8 seglingar säger allt. Kampen om följande placeringar var betydligt jämnare.
 
Allsvenskan Segling 2016 är avgjord. Nykomlingarna Cape Crow Yacht Club från Hönö utanför Göteborg lyckades hålla undan i toppen och seglade hem titeln före fjolårsmästaren KSSS.
 
Med en dag kvar av helgens delsegling i Allsvenskan Segling – och endast en dag kvar av säsongen – är det ännu inte avgjort vem som tar hem slutsegern och mästartiteln i år.
 

Sotefjorden SS imponerar

(2016-09-02 20:14)
Allsvenskan Seglings sista deltävling är igång i Göteborg. I helgen avgörs vilket klubblag som får representera Sverige under Sailing Champions League 2017. Under första dagen seglades tre fulla omgångar.
 
I helgen är det dags för den sista delseglingen av Allsvenskan Segling 2016. Göteborg och Långedrag står som värd i en tävling där det in i det sista är oklart vilken klubb som blir svensk mästare och vilka klubbar som måste kvala för att bli kvar.
 
7-9 oktober står tre platser till Allsvenskan Segling 2017 på spel. Allt kommer att avgöras i Båstad och det finns plast för 18 klubbar. Ta chansen att segla till just er klubb en plats!
 
Den 2-4 september kommer succén Allsvenskan Segling till Göteborg för att göra upp om de sista poängen i årets tabell. Vinnarlaget som ska representera Sverige i Sailing Champion’s League skall koras. Göteborgsklubbarna hoppas på hemmaplansfördel.
 

Jr Cup ger lyriska seglare

(2016-08-19 15:47)
Att sammanfatta Jr Cup är inte en lätt uppgift för det är så mycket mer än en tävling. Höjdpunkten i år var att alla 42 lag fick prova att segla M32.
 

 

VSS sponsorer:

svenskasjo_250x450_anders_ssf

 

 

Sparbanksstiftelsen

 

Grappa_1

 

 

kvantum_web

 

varbergs sparbank logo, tvåradig

kvarnbacken

taiga

 

 

hammarstroms-platslageri-ab

 

Hattaviken_plywood

 

Crescent logga

 

Barres varberg

 

 

Getteröns Riggarverkstad

 

Anl Ny logo (2)

 

Bruses handelsträdgård

 

Varbergs Energi

 

eliasson logo

 

gästis_logo

 

Liros logo

PelleP

 

Filtrera nyheter

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 0340-14810
E-post: This is a mailto link

Se all info