Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


7-9 oktober står tre platser till Allsvenskan Segling 2017 på spel. Allt kommer att avgöras i Båstad och det finns plast för 18 klubbar. Ta chansen att segla till just er klubb en plats!
 
Den 2-4 september kommer succén Allsvenskan Segling till Göteborg för att göra upp om de sista poängen i årets tabell. Vinnarlaget som ska representera Sverige i Sailing Champion’s League skall koras. Göteborgsklubbarna hoppas på hemmaplansfördel.
 

Jr Cup ger lyriska seglare

(2016-08-19 15:47)
Att sammanfatta Jr Cup är inte en lätt uppgift för det är så mycket mer än en tävling. Höjdpunkten i år var att alla 42 lag fick prova att segla M32.
 
De olympiska seglingarna är över för den här gången och en femteplats i torsdagens medaljfinal i 470-klassen innebar att Anton Dalberg och Fredrik Bergström slutade på en sjätteplats i OS.
 
Sedan starten har Bart´s Bash inspirerat tusentals nya och gamla seglare att vara med på en segling som samlar in pengar för att förbättra livet för unga. 17-18 september är det dags igen och här kan du läsa hur din klubb kan få hjälp att vara med.
 

För lite vind i Rio

(2016-08-17 21:56)
Det var för lite vind i Rio för att kunna segla 470 klassens medaljfinal under onsdagen. Därmed får Dahlberg/Bergström vänta ytterligare en dag på att göra upp om slutresultatet för deras del på OS. För 49erFX väntar en historisk rekordjämn final.
 
Det blev en sjätteplats för Max Salminen i Finnjolle och samma placering för Josefin Olsson i Laser Radial när de båda seglade sina respektive medaljrace på tisdagen.
 
Det blev aldrig någon medaljfinal för Josefin Olsson och de andra i Laser Radial-klassen. Det blåste för lite inne i bukten i Rio och varken Laser, Laser Radial eller 470 fick till några seglingar.
 
Det tog en vecka men på söndagen kom den första svenska spiken när Anton Dahlberg/Fredrik Bergström vann delsegling sju i 470-klassen.
 
Serieledaren Cape Crow Yacht Club från Göteborg behåller ledningen i Allsvenskan Segling efter att ha vunnit delsegling nummer tre i Malmö i helgen, endast två poäng före KSSS från Stockholm. Trea blev Ekolns Segelklubb från Uppsala.
 
Den sjätte tävlingsdagen var inte lyckosam för de svenska OS seglarna. Istället för att ta in på täten tappade seglarna värdefulla poäng mot de i täten. För medaljhoppet Josefin Olsson innebar det att medaljdrömmen gick upp i rök.
 
Jesper Stålheim har haft sex tunga inledande seglingar i Rio. Men nu lossnade det ordentligt när Jesper blev tvåa respektive trea i fredagens två delseglingar.
 
På fredagen drog årets tredje deltävling av Allsvenskan i segling igång i Västra Hamnen i Malmö. Gråa skyar och byig vind präglade första dagen där samtliga 18 klubbar hann med tre delseglingar vardera.
 
I andra dagens två seglingar i 470 visade Anton Dahlberg/Fredrik Bergström sin klass när de blev tvåa i första delseglingen som de sedan följde upp med en fjärdeplats i det andra, i mycket tuffa förhållanden. Och nu ligger de fjärdeplats i totalen.
 
PÅMINNELSE - dags att söka LOK-stöd Ansökan om statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter bedrivna under våren 2016, 1 januari - 30 juni, ska vara inskickad senast den 25 augusti. Det är viktigt att skicka in ansökan i tid
 

 

VSS sponsorer:

svenskasjo_250x450_anders_ssf

 

 

Sparbanksstiftelsen

 

Grappa_1

 

 

kvantum_web

 

varbergs sparbank logo, tvåradig

kvarnbacken

taiga

 

 

hammarstroms-platslageri-ab

 

Hattaviken_plywood

 

Crescent logga

 

Barres varberg

 

 

Getteröns Riggarverkstad

 

Anl Ny logo (2)

 

Bruses handelsträdgård

 

Varbergs Energi

 

eliasson logo

 

gästis_logo

 

Liros logo

PelleP

 

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 0340-14810
E-post: This is a mailto link

Se all info