Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Fler och fler väljer Svenska Sjö som försäkringsbolag. I år har ytterligare 1000 försäkringar tecknats i Svenska Sjö vilket innebär mer pengar till landets klubbar. Över en kvarts miljon går till Svenska Seglarförbundets klubbar som bonus.
 
Sveriges Olympiahistoriska Förening (SOF), bildad 1986, är en förening för alla som är intresserade av den olympiska rörelsen och olympiska spel. Som medlem får du varje år fyra nummer av SOF-Bulletinen.
 
I helgen avgörs Mästarnas Mästare i segling på Laholmsbukten utanför Båstad. Närmare 40 Svenska Mästare från olika klasser gör upp om en av de finaste titlarna inom svensk segling. Det gäller alltså att kora en svensk mästare bland svenska mästare…
 

Rapport från Tokyo

(2016-10-13 09:27)
Nu lägger vi Rio bakom om oss och siktar på Tokyo 2020. Först på plats från Swe Sailing Team är Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar i 470-klassen som skall testa banorna i Enoshima som ligger en timma med snabbtåg från Tokyo.
 

Historiska Dagen 2016

(2016-10-10 13:52)
Svenska Seglarförbundets Historiska Utskott bjuder in till Historiska Dagen på Sjöhistoriska Museet Lördag 12 november 2016 kl 10.00 Hörsalen Sjöhistoriska Museet, Djurgårdsbrunnsvägen 24
 

Allsvenskt kval i Båstad

(2016-10-05 14:04)
I helgen (7-9/10) är det dags för kval till Allsvenskan Segling. Båstad och Laholmsbukten är skådeplatsen där sju klubbar ska göras upp om tre platser i Allsvenskan 2017.
 
 
Segling är först ut i säsong 3 av SVT:s Svett & etikett onsdag 5 oktober kl 21.35 och då ska programledaren Kalle Zackari Wahlström lära sig segla F18 katamaran.
 
Nu är programmet med hösten och våren utbildningar publicerat. Passa på att planera din klubbs ledarförsörjning till nästa år redan nu. Redan idag kan du anmäla ledare till höstens kurser för SSF Seglarskola Instruktör Bas.
 

USM avgjort

(2016-09-27 13:34)
Elva lag från olika håll i Sverige samlades i helgen i Kullavik för att göra upp om det svenska ungdomsmästerskapet i Matchracing. Alla lagen bestod av flera välmeriterade unga seglare så det skulle verkligen bli en tuff kamp!
 
Tre svenska klubbar är med nu till helgen när Europas bästa segelklubbar tävlar i Sailing Champions League finalen på Sardinien. Målet är att vinna den åtråvärda silvertrofén och att erövra titeln Europas bästa segelklubb. Allt går att följa live!
 
I helgen avgörs vem som blir svensk ungdomsmästare i matchracing. Tävlingen genomförs hos Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb. Till sin hjälp har alla lagen mästerskapscoachen Marie Björling Duell, en mycket erfaren matchracingrorsman.
 

Coach Marie

(2016-09-22 06:20)
Vi har glädjen att meddela att Marie Björling Duell kommer att vara mästerskapscoach under Ungdoms SM även i år.
 
Om du missade att läsa svensk seglings sidor i tidningen Båtliv får du här en ny chans. Läs om sommarens Jr Cup, Junior SM, om optimistjolleklassens utveckling för att få fler som seglar, om OS i Rio mm.
 

Vinnarseglats

(2016-09-20 14:51)
När årets roligaste tävling för klubbens juniorlag, Jr Cup, gick av stapeln i juli på Marstrand var hela 42 lag ifrån stora delar av landet på plats. Alla hade chansen att stå högst upp på pallen in i det sista och samtliga seglade på finaldagen.
 

 

VSS sponsorer:


svenskasjo_250x450_anders_ssf

 

 

Sparbanksstiftelsen

 

Grappa_1

 

 

kvantum_web

 

 

kvarnbacken

taiga

 

 

hammarstroms-platslageri-ab

 

Hattaviken_plywood

 

Crescent logga

 

Barres varberg

 

 

Getteröns Riggarverkstad

 

Anl Ny logo (2)

 

Bruses handelsträdgård

 

Varbergs Energi

 

eliasson logo

 

gästis_logo

 

Liros logo

PelleP

 

Filtrera nyheter

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 0340-14810
E-post: This is a mailto link

Se all info