Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Den 53:e upplagan av Tjörn Runt by COWI bjöd på en fantastisk dag med bra kappsegling. - Oron för dåliga vindar var inte befogad. Även om vinden var svag inledningsvis blev det bra förhållanden under dagen.
 
Lerums SS hälsar välkommen till Regionskval 3 för optimistjolle 3-4 september på sjön Aspen i Lerum.
 
I år deltog 139 båtar i den 32:a upplagan av Lilla Tjörn Runt. Jollarna gav sig under förmiddagen ut på Hakejorden för att runda Stenungsön. Starten bjöd på en stark motström och svag byig vind genom hela seglingen.
 
SS Kaparen bjuder in till regionkval 2 för optimister den 27-28 augusti, i Gottskär.
 
53:e upplagan av Tjörn Runt by COWI på lördagen den 20 augusti bjuder på ett mycket starkt startfält.
 
PÅMINNELSE - dags att söka LOK-stöd Ansökan om statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter bedrivna under våren 2016, 1 januari - 30 juni, ska vara inskickad senast den 25 augusti. Det är viktigt att skicka in ansökan i tid
 
Första båten att passera mållinjen var Blur, redan kl 7.52 på lördagsmorgonen. Skepparen Peter Gustafsson och hans gast Simon Kindt , som även vann kappseglingen totalt, hade då seglat 120 nm under utmanande och delvis tuffa förhållanden
 

Medaljregn på årets JNOM

(2016-08-11 12:04)
Det blev tre juniornordiska mästerskapsguld genom Martina Carlsson, Lerums SS, Christoffer Hallin Långedrags SS och Olle Aronsson, GKSS och totalt sex medaljer när Junior Nordiska mästerskapen avgjordes i Danska Horsens i juli.
 
Nu drar en ny utbildningstermin igång! SISU Väst hade en fantastisk vår när det gäller deltagandet på våra utbildningar och vi hoppas att höstens utbildningar kommer att möta samma intresse.
 

STSS/Tjörn Runt by COWI

(2016-08-08 10:51)
Tjörn Runt by COWI genomförs den 20 augusti och seglas medurs runt Tjörn med start på Askeröfjorden. 2015 vann Hans Oskarsson från Stenungsunds segelsällskap Lilla banan och på Stora banan segrade Christian von Trepka från Bundefjordens Seilforening.
 

SM för IF-båtar 2016

(2016-07-15 15:25)
SM för IF-båtar arrangerat av Tjörns Segelsällskap avgjordes i friska vindar i Skärhamn den 7-9 juli. Båtar från Örnsköldsvik till Malmö var anmälda och 22 kom till start.
 
Söndagen den 17 juli 2016 arrangeras Tjuvkilsregattan, vid Tjuvkils Huvud mellan Kungälv och Marstrand. Det är den första delseglingen i Höstcupen/Liros Cup och regattan är öppen för alla jolleklasser.
 
Kullavik KKK bjuder in till PelleP Archipelago Race den 6 augusti. Regattan ingår även i Liros Cup. Förutom spännande race på åskådarvänlig kryss-länsbana, så blir det uppvisning av Johnie Bengtsson i M32, prova på segling, utställningar, Quiz mm mm.
 
Juliregattan i Hovenäset och BMBK-dagen på Bohus Malmön avslutade årets vårserie för jollar. Flitigast i cupen var deltagarna i optimistklasserna. Vi hälsar alla välkomna till Höstserien som drar igång i Tjuvkil, redan till helgen.
 
Inbjudan till att forma en lokalavdelning på Västkusten för att där dryfta ärenden av för domarskrået gemensam natur samt upprätthålla goda kontakter inom skrået. Tanken är att träffas i Göteborgsområdet några trevliga kvällar per år.
 

 

VSS sponsorer:

svenskasjo_250x450_anders_ssf

 

 

Sparbanksstiftelsen

 

Grappa_1

 

 

kvantum_web

 

varbergs sparbank logo, tvåradig

kvarnbacken

taiga

 

 

hammarstroms-platslageri-ab

 

Hattaviken_plywood

 

Crescent logga

 

Barres varberg

 

 

Getteröns Riggarverkstad

 

Anl Ny logo (2)

 

Bruses handelsträdgård

 

Varbergs Energi

 

eliasson logo

 

gästis_logo

 

Liros logo

PelleP

 

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 0340-14810
E-post: This is a mailto link

Se all info