Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Under sju tillfällen i höst kommer olika grupper av nyanlända få utbildning om svensk idrott och svenskt föreningsliv. Vad är ett årsmöte, vad gör en styrelse och hur en förening är uppbyggd av ideella insatser?
 
Falkenbergs Rotary-klubbar uppmanar till nominering av ungdomsledare inom Falkenbergs kommun. Personen som på ideell basis, under längre tid, engagerat sig för ungdomars föreningsaktiviteter och fortfarande vara aktiv tränare. Stipendiesumma 10 00...
 

Spontanidrott i Kungsbacka

(2016-10-17 10:00)
Under fredagskvällar hösten 2016 och våren 2017 öppnas lokaler upp i Kungsbacka Sportcenter, huvudsakligen Aranäs A-hall, för spontanidrott. Idrottsföreningar i Kungsbacka kommun uppmanas till att anmäla sig till att hålla i ett träningspass och...
 
I takt med ett ökat antal av nyanlända flyktingar, ensamkommande barn och asylsökande som kommer till Sverige är det flertalet frågor som dyker upp och som berör idrotten.
 
För att ge kommunens föreningar extra skjuts i hur integrationen kan utvecklas arrangeras en särskild integrationskväll torsdagen den 29 september i Osbeckgymnasiet i Laholm.
 
Välkommen till två spännande och inspirerande timmars föreläsning om ledarskap med glädje, därefter paneldebatt och ett möte med fyra framgångsrika förenings- och organisationsledare.
 
Under hösten kommer vi erbjuda alla halländska idrottsföreningar med föreningsägd anläggning till en kostnadsfri besiktning. Genom detta arbetet kan vi bidra till förbättrad utveckling genom vårt anläggningsstöd.
 
Är du en i Valberedningen eller nyss fått uppdraget? Valberedningen har en viktig roll i föreningen och oavsett om du är ny i kläderna eller varit verksam under flera år är det här kursen för dig. Sista anmälningsdatum 31 augusti.
 
Hallands Idrottsförbunds hedersordförande Björn Andersson har hastigt gått bort. Björn invaldes i Hallands Idrottsförbunds styrelse 1991 och var från 1994 till 2013 förbundets ordförande.
 

Integration - goda exempel

(2016-07-01 09:49)
Integrationsarbetet är i full gång i många av de halländska idrottsföreningarna. Vi får ta del av många goda exempel hur de har gått tillväga för att knyta kontakt med nyanlända.
 
PostkodStiftelsen och PostkodLotteriets Idrottsstiftelse erbjuder föreningar möjlighet att ansöka för lokala projekt för hösten och vintern.
 
Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna i Halland söker en Idrottskonsulent. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Varberg.
 

Linda satsar på rodd

(2016-06-23 13:22)
Linda Söderqvist, idrottskonsulent på Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Halland, börjar en ny tjänst på Svenska Roddförbundet i september.
 
IS Orion har haft en stor ökning av antalet aktiva de senaste åren tack vare att man kommit igång med handboll för barn och ungdomar. Nu var tiden mogen för att även engagera sig i arbetet för integration.
 
Trots att sista datum för ansökan är den 25 augusti kan det vara läge att skicka in sin ansökan i samband med att man avslutar säsongen för att inte riskera att glömma bort det och missa sista ansökningsdatum.
 

 

VSS sponsorer:


svenskasjo_250x450_anders_ssf

 

 

Sparbanksstiftelsen

 

Grappa_1

 

 

kvantum_web

 

 

kvarnbacken

taiga

 

 

hammarstroms-platslageri-ab

 

Hattaviken_plywood

 

Crescent logga

 

Barres varberg

 

 

Getteröns Riggarverkstad

 

Anl Ny logo (2)

 

Bruses handelsträdgård

 

Varbergs Energi

 

eliasson logo

 

gästis_logo

 

Liros logo

PelleP

 

Filtrera nyheter

Postadress:
Varbergs SS - Segling
Klöven 1
43293 Varberg

Kontakt:
Tel: 0340-14810
E-post: This is a mailto link

Se all info